Polarisatie: Inzicht in de dynamiek van wij-zij denken

Dit heldere basisboek is geschreven voor professionals die grip willen krijgen op polarisatie in de dagelijkse praktijk. Of het nu gaat om politie, rechtspraak, onderwijs, of we nu burgemeester zijn, leerkracht of journalist; we hebben visie, inzichten en handvatten nodig in een tijd waarin polarisatie - wij-zij denken - zich als een rode draad door politiek en samenleving rijgt. 

 

Het boek levert eye-openers en beschrijft in drie delen wat we moeten weten om een polarisatiestrategie te ontwikkelen en toe te passen. Het eerste deel behandelt de dynamiek van polarisatie, waarna in het tweede deel het conflict; 'het kleine broertje van polarisatie' aan bod komt. Doorspekt met praktische voorbeelden komen de grondpatronen in ons handelen en denken aan bod, naast de mensbeelden die ons daarbij parten spelen.

In het derde deel wordt de gereedschapskist - hier al toegerust met inzichten - aangevuld met praktische handvatten. Wat is er nodig voor depolarisatie? Wat zijn de mogelijkheden in de preventiefase, de interventiefase, de bemiddelingsfase en de verzoeningsfase van polarisatie & conflict? Hoe hanteren we daarbij dialoog? En wat zijn de valkuilen? Polarisatiestrategie vraagt om een juiste timing en een afgewogen inschatting van alle krachten. Het denkkader van Bart Brandsma biedt een werkbare en nieuwe benadering, waarmee we onze onmacht in polarisatie kunnen verruilen voor een bewuste polarisatiestrategie en een kundig inzetten van mediative speech en mediative behaviour.  Het sluit vervolgens af met twee invalshoeken die niet kunnen ontbreken in een boek over wij-zij denken, hoe hangt radicalisering samen met polarisatie en hoe staat het met de zo noodzakelijke koerswijziging binnen een specifieke en voor polarisatie zeer belangrijke beroepsgroep; de journalistiek?

 

De inzichten krijgen een praktische vertaling en de handvatten zijn in de praktijk met en door professionals ontwikkeld. De tekst in dit basisboek is voorzien van heldere modellen. 

 

Auteur Bart Brandsma

Aantal blz. 124

LxHxB (mm) - 240x170x15

Gew. 265 gr.

Uitgegeven door BB in Media - 2016

ISBN-nummer 978-90-825957-0-3

 

Verzending binnen Nederland is gratis, verzending naar België is € 3,80.

Verzending naar alle andere landen is € 7,60.

Stuur voor het bestellen van grote aantallen een e-mail naar info@bartbrandsma.nl en informeer naar de kortingsmogelijkheden.

Boek - Polarisatie: inzicht in de dynamiek van wij-zij denken - Bart Brandsma

€ 24,75

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen1